Nordea endnu engang hædret for ansvarlige investeringer

For andet år i træk har den internationale publikation, Capital Finance International (CFI), belønnet Nordea Asset Management for deres tilgang til ESG-fokuserede investeringsmodeller.

Ansvarlighed og respekt for vores omgivelser er ikke længere en ekstra bonus, når man investerer. Investorer forlanger i stigende grad, at deres midler placeres på ansvarlig vis, men stadig resulterer i første klasses afkast.

Nordea er en af de førende banker i Europa, når det handler om udviklingen af Responsible Investments (RI), og Nordea Asset Management har skabt en række succesfulde modeller, der til fulde inddrager miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige hensyn. De såkaldte ESG-parametre (Environmental, Social, Governance) danner udgangspunktet for alle investeringer, vi foretager os.

Bemærkninger fra juryen

’Banken har gennem længere tid været en af de førende inden for Responsible Investing og har vist vejen for mere bæredygtige investeringer, der går hånd i hånd med stabile afkast. For andet år i træk er dommerne enige i at belønne Nordea Asset Management med ’Best ESG Investment Process Europe Award’.

Nordea Asset Management har ligeledes fået masser af positiv omtale takket være deres involvering som aktionærer. Virksomheder og projekter, som banken har del i, bliver løbende overvåget i forhold til deres ESG-resultater. Opstår der udfordringer, rådgiver banken om mulige løsninger, opfordrer til at forbedre processer i virksomheden og tilbyder endda at hjælpe med at udpege eventuelle problemer, inden de opstår’.  

Vi er selvfølgelig stolte over, at førende eksperter i vores branche anerkender